40 jaar Brafour
Samen vooruit.

40 Jaar ervaring in het produceren van meubelen is niet te vangen in zomaar een paar woorden. Dat heeft alles te maken met stap voor stap je weg vinden. Je producten versterken. Je netwerk opbouwen en uitbreiden. Je materialen, kwaliteit en continuïteit verbeteren en vooral waarborgen. Inclusief een gezonde dosis ervaring, wijsheid en geschiedenis. Op naar nog meer toekomst.

SECC by Brafour.
Een slimme combinatie.

Een nieuw merk ontstaat niet vanzelf. Dat is een kwestie van schetsen, ontwerpen en soms heel secuur schaven en bijsturen. Het verhaal van SECC begint bij de samenwerking tussen Brafour en ontwerper Ite Kingma. Ite’s visie op eenvoud, verbindingen, modulariteit en de kracht van subtiele lijnen vertaalt hij naar de schoonheid van SECC. Ite en Brafour zijn samen ijzersterk. Want hier komt talent samen met de wijsheid, kennis en het ambachtelijke karakter van Brafour.

SECC. Ontwerp en productiekracht.

Stap voor stap maken we samen waardevolle en heldere keuzes in materialen, stoffering en afwerking. Altijd met één doel voor ogen: comfort, gemak en eenvoud voor zowel de eindgebruiker als voor onze klanten, productie en montage. Door die ontwerp- en productiekracht hebben de meubels van SECC écht een toegevoegde waarde.

‘Investering in een duurzame samenwerking’

Ite Kingma.
Over zijn ideeën.

“Begonnen als industrieel ontwerper, heb ik gedurende mijn carrière een weg gevonden waarin ik vormgeving en techniek combineer. Op de grens van deze twee disciplines voel ik mij op mijn gemak. Ik geloof in de puurheid en eenvoud van producten. En dat stopt niet bij de schoonheid van een ontwerp.

Ik probeer mijn producten altijd een meerwaarde mee te geven. Zo heeft de Sit bijvoorbeeld een zitting die rondom vrij ligt. Hierdoor is de stoel heel gemakkelijk schoon te houden. De Moon is niet alleen een mooie bank. Maar een heel programma, dat op tal van manieren aan elkaar gekoppeld kan worden. Zonder het gebruik van gereedschap! De Sleeper is een stoel, die je in een paar eenvoudige stappen kunt omtoveren tot een bed. Maar de meerwaarde zit hem ook in details. Dat onderdelen bijvoorbeeld symmetrisch zijn. Of zo vormgegeven dat ze tijdens de productie niet verkeerd geplaatst kunnen worden.”

Ik geloof in eenvoud. Dat geldt voor mijn ontwerpen, maar ook voor mijn manier van werken en communiceren. En die gelijkgestemdheid vind ik bij Brafour en het hele team achter Secc. Wij zijn helder en duidelijk naar elkaar. Eerlijk en constructief. Geen gedoe. Wel humor! Dit zorgt voor een sfeer waar mensen tot hun recht komen en hun volle potentie kunnen benutten.”

Hoe kunnen wij u helpen?

Neem contact op voor een afspraak of plan een bezoek aan onze showroom in Leerdam.